Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kuni Jinoku
mat
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 21:11, 23 Paź 2006 Temat postu: GAZETA |
|
|
Wpadłem na pomysł, żeby załozyć nasza, hufcowa gazete.Obecnie zbieram ludzi chętnych do pisania i kogos kto się zna dobrze na jakiś ładnych programach graficznych. Jesli lubisz pisać o harcerstwie i nie tylko, skontaktuj sie ze mną. Jeszcze się zastanawiamy czy bedzie to gazeta papierowa czy na necie....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wcielone ZŁOTKO
mroczny typ
|
Wysłany: Wto 11:01, 24 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
A masz zamiar wydawać wersję elektroniczną (całkiem serio pytam)?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kuni Jinoku
mat
|
Wysłany: Nie 6:06, 29 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
mam zamiar wydawać tylko wersję elektroniczną. i bardzo było by fajnie miec osobę dobrze znającą się na tworzeniu stronek itd.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dzidek
starszy bosman
|
Wysłany: Pon 11:12, 30 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Przydałaby się gazetka hufcowa a jak będzie internetowa jeszcze fajniej!!
Był wcześniej pisany "Czuj Duch", który przy ingerencji naszej władzy przestał istnieć! Potem władza zapowiedziała powstanie "Wielkiej Stopy", która doznała "poważnej kontuzji" już na starcie i nie ukazała się ani razu!! Warto by ten temat obgadać. Jak coś Nasze środowisko wyraża akces do przystąpienia do tego pomysłu. Adres naszej strony i odnośnik do naszego forum na [link widoczny dla zalogowanych] Pozdrawiam
Dzidek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wcielone ZŁOTKO
mroczny typ
|
Wysłany: Pon 18:05, 30 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Dzidek: A co się stało z "Czuj Duchem"? Bo ja tylko pamiętam że coś było i znikło (nie specjalnie wtedy się tym interesowałem).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dzidek
starszy bosman
|
Wysłany: Czw 15:12, 02 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Co się stało z Czuj Duchem ?? Ano nie podobał się naszej władzy, tzn chcieli ingerować w jej redagowaniu! Czyli usuwanie niewygodnych tekstów itd. Najlepiej gdyby w niej było o ich propagandowch sukcesach a zero pisania prawdy o tym co złe!! Wiec kolegium redakcyjne miało tego dość i podziękowało za współpracę. Wtedy władza miała powołac swoją redakcję pod starą nazwą ale nic z tego nie wyszło. Potem padł pomysł "Wielkiej Stopy" ale ani razu nie wyszła choć zmieniali sie jej szefowie!! No i zastał Nas obecny czas ciemnoty!!
Pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wcielone ZŁOTKO
mroczny typ
|
Wysłany: Czw 15:25, 02 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
No nic. Może proponowana przez Kuni Jinoku gazeta coś zmieni. Chętnie poczytam
Dodane:
Właśnie przeczytałem na hufcowej stronie:
Cytat: |
» GAZETKA
Zespół Promocji i Informacji poszukuje młodych, zdolnych i twórczych osób chętnych do współtworzenia hufcowej gazetki.
Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt z ZPI (szczegóły w linku na stronie internetowej hufca)
Każdy może spróbować swoich sił!
» dh Anna Dobrakowska
» 4 listopada 2006
|
Kuni Jinoku: Czy to ma coś wspólnego z Twoim pomysłem czy to "równoległy" pomysł?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kuni Jinoku
mat
|
Wysłany: Nie 13:24, 05 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
TTo jest mój pomysł, współpracujemu z Anią Dobrakowską przy jego realizacji. Pytałes się czy to gazeta internetowa. Czy ciekawiło cie to z samej ciekawości, czy może myślałes o współpracy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Paluch
Porucznik
|
Wysłany: Nie 16:16, 05 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Przy wersji elektronicznej masz więcej możliwości możesz zamieszczać pokazy slajdów itp. Nie wspominając o łatwym rozprzestrzenianiu jej, a także o ekologicznym nie zużywaniu papieru. :]
Pasowało by bardziej zrobienie strąki z takimi działami jak imprezy hufcowe gdzie drużynowi mogli by wrzucać własne biwaki organizowane dla drużyn z hufca (łatwiej jest wejść na stronę gazetki hufcowej niż iść do hufca dowiadywać się co i jak).
Jestem za.
(Ktoś powie że strona hufca spełnia tą funkcje. Według mnie strona hufca jest mało dopracowana graficznie, a także informacje zawarte w niej są nie odświeżane i chaotyczne. np. Ja, Anna Nowak, Sebastian Duda i Milka wciąż jesteśmy drużynowymi według Strony Hufca.)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wcielone ZŁOTKO
mroczny typ
|
Wysłany: Nie 19:00, 05 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Kuni Jinoku napisał: | TTo jest mój pomysł, współpracujemu z Anią Dobrakowską przy jego realizacji. Pytałes się czy to gazeta internetowa. Czy ciekawiło cie to z samej ciekawości, czy może myślałes o współpracy? |
O wersję elektroniczną pytałem z mojej wrodzonej leniwości :) Jeśli będzie wersja elektroniczna to chętnie ją przeczytam bo siądę sobie w niedziele wieczorem z herbatką przed komputerem i wszystko mam w zasięgu kliknięcia ;)
Nad wspópracą też się zastanawiałem... Czasem ma się ochotę coś napisać :) Jeśli potrzebna jakaś pomoc od strony technicznej też może umiałbym pomóc.
BTW Chcesz dział dla gazetki na forum? Gdzie można by poczytać opinie czytelników itd?
Paluch napisał: | Przy wersji elektronicznej masz więcej możliwości możesz zamieszczać pokazy slajdów itp. |
Ja jednak jestem zwolennikiem treści a nie migających obrazków ;-)
Paluch napisał: | Nie wspominając o łatwym rozprzestrzenianiu jej, a także o ekologicznym nie zużywaniu papieru. :] |
Ale wersje papierową przynajmniej w paru egzemplarzach warto wydać. Jednak jak będzie leżało w hufcu czy zostanie wrzucone do teczek to więcej ludzi to przeczyta. A też nie każdy spędza dużo czasu przed monitorem.
Paluch napisał: | Pasowało by bardziej zrobienie strąki z takimi działami jak imprezy hufcowe gdzie drużynowi mogli by wrzucać własne biwaki organizowane dla drużyn z hufca (łatwiej jest wejść na stronę gazetki hufcowej niż iść do hufca dowiadywać się co i jak). |
A czemu nie tutaj? Przecież kto nie organizuje jakiejś imprezy informuje tutaj. Ja również staram się informować o imprezach o których przypadkiem się dowiem. Każdy może skomentować imprezę na której był itd. Czego brakuje temu forum?
Paluch napisał: | (Ktoś powie że strona hufca spełnia tą funkcje. Według mnie strona hufca jest mało dopracowana graficznie, a także informacje zawarte w niej są nie odświeżane i chaotyczne. np. Ja, Anna Nowak, Sebastian Duda i Milka wciąż jesteśmy drużynowymi według Strony Hufca.) |
IMO strna hufcowa jest beznadziejna. Nie mam pojęcia po co ktoś na siłę zmienił starą wersję. Poprzednie (bobika, unita, rybki) wyglądały na naprawdę porządnie i były zadbane. To co mamy teraz w żaden sposób im nie dorównuje. Sam zgłaszałem błędy jakie na niej są i nic z tego konkretnego nie wynikało... Błędy są dalej i nie zapowiada się żeby zniknęły a i ja sobie dałem spokój z informowaniem o nich. Już nawet nie wspomnę o olaniu poniższego emaila jaki kiedyś wysłałem:
Cytat: | Od: Adam Mikuta <adammikuta at gmail.com>
Do: hufiec at czestochowa.zhp.pl
Data: 2005-12-21 19:33
Temat: Błąd w regulaminie pająka.
Przeglądałem regulamin pająka (http://www.pajak.harc.pl/reg.html) i
natrafiłem na punkt:
13.Na terenie ośrodka zabrania się:
(...)
- palenia tytoniu, jedynie w miejscach do tego wyznaczonych i
oznakowanych,
(...)
Myślę że powinno być raczej:
13.Na terenie ośrodka zabrania się:
(...)
- palenia tytoniu, poza miejscami do tego wyznaczonymi i oznakowanymi,
(...)
Adam
|
Błąd jest do dziś, możecie sprawdzić, i nikomu specjalnie nie przeszkadza :)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wcielone ZŁOTKO
mroczny typ
|
|
Powrót do góry |
|
|
INFERNO
marynarz
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 22:43, 08 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
a nie myśleliście o tym, żeby wydawać gazetke w formacie .pdf i zamiast pisania stronki w htmlu czy czymś innym to wystarczy wam tylko kawałek serwera żeby umożliwić innym ściągnięcie wydania gazetki.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kuni Jinoku
mat
|
Wysłany: Czw 23:26, 09 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Myślałem o tym ale po co? Przyznam, że odrobinę sie wzrouję na sposobie praktykowanym przez "Na Tropie". Co do propozycji o miejscu na forum dla gazetki...jak chcesz, ale w planach jest równiez forum hufcowe, a bardziej wolałbym tam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
INFERNO
marynarz
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 23:32, 09 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
pomyślmy po co... po 1 nie potrzebujesz żadnych speców od tworzenie stron www, wystarczą ci podstawy, po 2 każdy będzie mógł sobie ściągnąć "swoją" kopie gazetki nie będzie problemów z wydaniami archiwalnymi konkretnie z ich segregacją. Było jeszcze jakieś po 3 i po 4 ale zapomniałem może kiedyś sobie przypomnę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wcielone ZŁOTKO
mroczny typ
|
Wysłany: Pią 12:24, 10 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Kuni Jinoku: Myślę że nie ma sensu dublować, jeśli wolisz tam niech będzie tam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|